CNA este sub tirul reclamațiilor în cazul lui Ionuț Anghel și al câinilor comunitari

Laura Georgescu

Laura Georgescu

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a primit peste o mie de reclamații privind modul în care cazul lui Ionuț Anghel și al câinilor comunitari a fost reflectat de radiodifuzori, a declarat, marți, Laura Georgescu, președintele Consiliului, relatează Mediafax.

CNA are pe ordinea de zi a ședinței de marți subiectul reflectării la posturile TV a decesului lui Ionuț Anghel. Copilul ar fi decedat în urma rănilor provocate de mușcăturile unor câini comunitari.

Potrivit Laurei Georgescu, președintele CNA, Consiliul a primit peste o mie de reclamații de la diverse persoane privind modul în care a fost tratat acest subiect de radiodifuzori.

Totodată, Laura Georgescu a spus că, din cele peste o mie de reclamații primite pe acest subiect, 350 au venit numai pentru emisiunea “Lumea lui Banciu”, difuzată la B1 TV pe 20 septembrie.

Pe de altă parte, Valentin Jucan, membru al CNA, a spus că, din punctul său de vedere, nu ar trebui ca membrii CNA să abordeze acest subiect cel al reflectării decesului lui Ionuț Anghel la posturile de televiziune.

Pe de altă parte Juncan a mai spus că a observat și implicarea părinților lui Ionu Anghel care au “susținut demersurile presei” iar în lumina acestor fapte nu își dă seama cum ar putea CNA să se pronunțe în acest caz. Pe de altă parte și difuzorii au fost la mâna datelor primite de la poliție și de la părinți iar în acest caz nu poate fi nimeni acuzat că ar fi pledat prentru o cauză sau alta.

Radu Călin Cristea, un alt membru al CNA, are un alt punct de vedere și anume că unii radiodifuzori au avut un singur punct de vedere pe care “l-au susținut cu vehemență”, după care acesta și-a exprimat temerea că aceleași probleme se vor ivi și în cazul Roșia Montană.

Loading

Comments

comments