Circulația pe A2 s-a reluat pe sensul dinspre Constanța, cu limitare de viteză la 50 kmph

UPDATE (4) Viscolul reduce vizibilitatea pe A3 București – Ploiești la 50 de metri

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de poliție, că la ora 19:00, din cauza cantităților mari de zăpadă sau a viscolului, circulația rutieră este închisă temporar pe tronsonul Lehliu – Fetești al autostrăzii A2, numai pe direcția de deplasare București – Constanța și pe sectoarele a șapte drumuri naționale, după cum urmează:
 DN 22D Măcin – Caugagia (județul Tulcea);
 DN 22F Horia – Nalbant (județul Tulcea);
 DN 24D Vârlezi – Tulucești (județul Galați);
 DN 29 Botoșani – Săveni – Manoleasa (județul Botoșani);
 DN 29A Dorohoi – Rădăuți Prut (județul Botoșani);
 DN 3 Călărași – Murfatlar (județul Constanța);
 DN 3C Constanța – Ovidiu.
De asemenea, pe alte patru căi rutiere de importanță națională sunt instituite restricții privind masa totală maximă autorizată a autovehiculelor rutiere sau limita de viteză maxim admisă, după cum urmează:
 autostrada A2, tronsonul Fetești – Lehliu, numai pe sensul de circulație Constanța – București, se circulă cu viteza de maximum 50 km/h;
 DN 22 pe tronsonul Râmnicu Sărat (județul Buzău) – limita cu județul Brăila, peste 3,5 tone. În județul Tulcea, pe sectoarele Jijila – Garvăn și Văcăreni –Isaccea ale DN 22, se circulă alternativ, pe un singur sens de deplasare, cu restricție pentru autovehiculele de peste 7,5 tone. În continuare, de la Baia (județul Tulcea) la Ovidiu (județul Constanța) se circulă cu restricție pentru autovehiculele de peste 3,5 tone;
 DN 23 Olăneasca (Brăila) – Brăila, peste 7,5 tone;
 DN 7C între kilometri 57 și 104 (în zona localității argeșene Arefu), peste 7,5 tone.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile existente pe teritoriul Serbiei, până la data de 3 februarie a anului curent, autoritățile române nu permit ieșirea din țară a autovehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, prin punctele de trecere a frontierei din Jimbolia și Stamora Moravița (județul Timiș) și din Naidăș (județul Caraș-Severin). În schimb, este permisă circulația acestor autovehicule de transport marfă prin punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier I din județul Mehedinți.

Ca informație de ultim moment, Centrul Infotrafic avertizează că „viscolul afectează și autostrada A3 București – Poliești, pe tronsonul curpins între kilometrii 17 și 20, prin aceea că reduce vizibilitatea sub 50 de metri”.

UPDATE (3)

SITUAȚIA TRAFICULUI LA ORA 15:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de poliție, că la această oră (15:00), din cauza cantităților mari de zăpadă sau a viscolului, circulația rutieră este închisă temporar pe tronsonul Lehliu – Fetești al autostrăzii A2, numai pe direcția de deplasare București – Constanța și pe sectoarele a șapte drumuri naționale, după cum urmează:
 DN22D Măcin – Caugagia (județul Tulcea);
 DN22F Horia – Nalbant (județul Tulcea);
 DN24D Vârlezi – Tulucești (județul Galați);
 DN 29 Botoșani – Săveni – Manoleasa (județul Botoșani);
 DN 29A Dorohoi – Rădăuți Prut (județul Botoșani);
 DN3 Călărași – Murfatlar (județul Constanța);
 DN3C Constanța – Ovidiu.
De asemenea, pe alte șase căi rutiere de importanță națională sunt instituite restricții privind masa totală maximă autorizată a autovehiculelor rutiere sau limita de viteză maxim admisă, după cum urmează:
 autostrada A2, tronsonul Fetești – Lehliu, numai pe sensul de circulație Constanța – București, se circulă cu viteza de maximum 50 km/h;
 DN 22 pe tronsonul Râmnicu Sărat (județul Buzău) – limita cu județul Brăila, peste 3,5 tone. În județul Tulcea, pe sectoarele Jijila – Garvăn și Văcăreni –Isaccea ale DN 22, se circulă alternativ, pe un singur sens de deplasare, cu restricție pentru autovehiculele de peste 7,5 tone. În continuare, de la Baia (județul Tulcea) la Ovidiu (județul Constanța) se circulă cu restricție pentru autovehiculele de peste 3,5 tone;
 DN 22A Saraiu – Hârșova (județul Constanța), peste 3,5 tone;
 DN 23 Olăneasca (Brăila) – Brăila, peste 7,5 tone;
 DN 2C Costești – Padina (județul Buzău), peste 3,5 tone;
 DN 7C între kilometri 57 și 104 (în zona localității argeșene Arefu), peste 7,5 tone. Amintim însă participanților la trafic faptul că, până la sfârșitul lunii iunie, sectorul de drum cuprins între km. 104 (Piscu Negru) și km. 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă.
În egală măsură, informăm că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile existente pe teritoriul Serbiei, autoritățile din această țară au oprit temporar circulația rutieră pentru autovehiculele de marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, care vin dinspre punctele de trecere a frontierei cu România, din localitățile Jimbolia și Stamora Moravița ale județului Timiș și din localitatea Naidăș a județului Caraș-Severin. În schimb, este permisă circulația acestora dinspre punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier I al județului Mehedinți.
În consecință, nici autoritățile române nu permit ieșirea din țară a autovehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, acestea fiind oprite în parcările de pe drumurile naționale care converg spre punctele de trecere a frontierei, anterior menționate.
În cele din urmă, menționăm că nu sunt semnalate probleme deosebite referitoare la circulația pe infrastructura feroviară și nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise.

 

UPDATE (2)

Au fost închise DN 29 și DN 29A

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza viscolului și vizibilității reduse, începând cu ora 13:50 a fost închisă circulația pe D.N. 29A între localitățile Dorohoi și Rădăuți Prut, iar începând cu ora 14:20, în județul Botoșani, a fost luată măsura închiderii traficului rutier, în ambele sensuri, pe D.N. 29 între localitățile Botoșani, Săveni și Manoleasa.

 

UPDATE: Conform unui comunicat al CNADNR, a fost deschisă circulatia pe urmatoarele sectoare de drumuri nationale:
–  DN 22D, intersectie DN 22A cu intersectie DN 22 (Slava Rusa), km 52+862 + km 81+287, pentru toate categoriile de vehicule;
– DN 22E, Garvan – I.C. Bratianu. Km 0+000 + km 14+276, pentru toate categoriile de vehicule;
– DN 22, Garvan -Tulcea, km 111+300 – km 172+000, pentru toate categoriile de vehicule;
– DN 22, Doua Cantoane – Limita judet Constanta, km 226+625 – km 239+282, pentru toate categoriile de veicule;
– DN 22A, Ciucurova – Topolog, km 0+000 + 64+700, pentru toate categoriile de vehicule.

 

 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, începând cu ora 10:00, traficul rutier a fost reluat în condiții de iarnă, pe sensul de circulație Constanța – București al tronsonului autostrăzii A2 determinat de localitățile Fetești și Lehliu (kilometri 143 – 65). Astfel, începând cu ora 10:00 calea unidirecțională Constanța – București a autostrăzii A2, a fost redeschisă în totalitate circulației publice.

Rămâne, în continuare, închis circulației publice, din cauza cantității mari de zăpadă, tronsonul Lehliu – Fetești, numai pentru sensul de deplasare București – Constanța.

Întrucât pe sectorul de autostradă redeschis circulației carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă amestecat cu material antiderapant, poliția rutieră a instituit o limitare temporară a vitezei maxime de deplsare, pentru toate categoriile de autovehicule, la valoarea de 50 km/h.

Poliția rutieră recomandă utilizarea frânei de motor, pentru reducerea progresivă a vitezei de deplasare în condițiile date.

Începând cu ora 9:00, traficul rutier a fost reluat în condiții normale pe D.N. 2B, în localitatea Silistraru (comuna Traian) din județul Brăila, unde vreme de aproximativ două ore a fost întrerupt pe sensul de deplasare Brăila – Buzău, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o autoutilitară, soldat cu rănirea a două persoane.

Circulația mai este închisă pe zece drumuri naționale:

 DN22A Nalbant – Nicolae Bălcescu – Ciucurova (județul Tulcea);
 DN22D Măcin – Caugagia (județul Tulcea);
 DN22E Garvăn – I.C. Brătianu (județul Tulcea);
 DN22F Horia – Nalbant (județul Tulcea);
 DN24D Vârlezi – Tulucești (județul Galați);
 DN3 Călărași – Murfatlar (județul Constanța);
 DN39B pe raza localității Olimp (județul Constanța);
 DN39C pe raza localității Neptun (județul Constanța);
 DN39D pe raza localității Jupiter (județul Constanța);
 DN3C Constanța – Ovidiu.

De asemenea, pe alte opt drumuri naționale sunt instituite restricții privind masa totală maximă autorizată a autovehiculelor rutiere:
 DN10 Cislău (județul Buzău) – Brașov, peste 7,5 tone;
 DN22 pe tronsonul Râmnicu Sărat (județul Buzău) – limita cu județul Brăila, peste 3,5 tone. În județul Tulcea, pe sectoarele Jijila – Garvăn și Văcăreni –Isaccea ale DN 22, se circulă alternativ, pe un singur sens de deplasare, cu restricție pentru autovehiculele de peste 7,5 tone. În continuare, de la Isaccea la Tulcea, Babadag și Ovidiu (județul Constanța) se circulă pe ambele sensuri de deplasare, cu restricție pentru autovehiculele de peste 3,5 tone;
 DN22A Saraiu – Hârșova (județul Constanța), peste 3,5 tone;
 DN23 Olăneasca (Brăila) – Brăila, peste 7,5 tone;
 DN24D Bălăbănești – Vârlezi (Galați), peste 3,5 tone;
 DN2C Costești – Padina (județul Buzău), peste 3,5 tone;
 DN3B Călărași – Fetești (județul Ialomița), peste 7,5 tone;
 DN7C între kilometri 57 și 104 (în zona localității argeșene Arefu), peste 7,5 tone.

Până la sfârșitul lunii iunie, sectorul de drum cuprins între km. 104 (Piscu Negru) și km. 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă.
Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile existente pe teritoriul Serbiei, autoritățile din această țară au oprit temporar circulația rutieră pentru autovehiculele de marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, care vin dinspre punctele de trecere a frontierei cu România, din localitățile Jimbolia și Stamora Moravița ale județului Timiș și din localitatea Naidăș a județului Caraș-Severin. În schimb, este permisă circulația acestora dinspre punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier I al județului Mehedinți.
În consecință, nici autoritățile române nu permit ieșirea din țară a autovehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, acestea fiind oprite în parcările de pe drumurile naționale care converg spre punctele de trecere a frontierei, anterior menționate. Restricția de circulație pentru mijloacele de transport cu masa totală peste 3,5 tone, instituită în Vama Moravița din cauza viscolului, a fost ridicată, sâmbătă dimineață, a anunțat Poliția de Frontieră din Timișoara, citată de Mediafax.
Pe DN 1 București – Brașov, conform noilor reglementări, restricția de circulație pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 – 24:00). Principalele rute ocolitoare pentru această categorie de autovehicule sunt:
• DN 1A București – Ploiești – Brașov;
• autostrada A3 București – Ploiești și, în continuare, DN 1A Ploiești – Brașov.

Nu sunt porturi închise traficului maritim ori fluvial. În schimb, Mediafax anunță că traficul feroviar este restricționat din cauza zăpezii, sâmbătă dimineață, pe șapte linii, majoritatea din sud-est, iar 100 de trenuri sunt anulate, potrivit datelor centralizate de Ministerul Transporturilor la ora 9.56. Astfel, circulația este restricționată între stațiile Broșteni și Slobozia, Buzău și Făurei Fir2, Chitila și Călinești, Mărășești și Tecuci – Bărboși, Orșova și Poarta, Ploiești Sud și Broșteni, Urziceni și Făurei – Tecuci.

Loading

Comments

comments