Cinste lor! Fundația UPS plantează încă un milion de copaci în întreaga lume

Fundatia UPS, care desfasoara programe de responsabilitate sociala si filantropice sprijinite de compania UPS (NYSE: UPS), da startul celei de-a 10 editii anuale a “Lunii Voluntariatului Global” si se angajeaza sa planteze inca un million de copaci in intreaga lume, informează un comunicat Grayling. Cu această ocazie se anunta acordarea unor granturi in valoare de 2,3 milioane USD in vederea sustinerii programelor de mediu si initiativelor desfasurate in domeniul silviculturii in intreaga lume.

In 2011, compania a anuntat o noua Initiativa Globala in domeniul Silviculturii prin care sa sprijine plantarea, protejarea si conservarea copacilor la nivel global. In anul urmator, in cadrul programului de mediu, fundatia UPS a inceput demersurile anuale pentru plantarea unui million de copaci in intreaga lume. Pana in prezent, au fost plantati peste 1,3 milioane de copaci. “Investitiile in plantari de copaci si reimpaduriri sunt strategice pentru programul nostru de sustenabilitate a mediului”, a declarat Eduardo Martinez, presedinte al Fundatiei UPS. “Acestea contribuie, de asemenea, la construirea capacitatii de adaptare a comunitatilor si implica zeci de mii de angajati UPS, care planteaza copaci in intreaga lume”.

 

Luna Voluntariatului Global

De zece ani, UPS (companie de curierat internațional) ii incurajeaza pe cei 400 000 de angajati ai companiei sa contribuie prin implicare directa si sprijin logistic la eforturile comunitatilor de protejare a mediului. Anul trecut, angajatii UPS au contribuit cu peste 1,8 milioane de ore de munca de voluntariat la nivel global, in crestere fata de 1,6 milioane de ore realizate in 2011.

 

UPS Romania sustine in mod constant initiativele si filozofia companiei de a actiona responsabil fata de oameni si mediu. In 2013, angajatii UPS Romania s-au implicat in programe de responsabilitate sociala si actiuni de voluntariat, precum:

  • Finalizarea campaniei de responsabilitate sociala O carte pentru un copil, o sansa pentru mai departe! – UPS Romania, in parteneriat cu organizatia World Vision Romania, a donat aproximativ 4.000 de carti unor scoli din judetele Ialomita si Valcea, la care invata peste 3.000 de elevi; cartile donate au fost colectate in perioada noiembrie 2012 – ianuarie 2013, in 21 de locatii din Bucuresti;
  • Implementarea programului international de reciclare a dozelor de aluminiu “Every Can Counts”, cu scopul de a reduce cantitatea de deseuri generate de dozele de aluminiu. Cu aceasta ocazie, in sediul companiei au fost instalate cutii speciale dedicate colectarii dozelor de aluminiu;
  • Continuarea activitatilor de voluntariat in cadrul parteneriatului cu Asociatia Ana si Copiii – in luna iunie, 34 de angajati UPS Romania au efectuat 270 de ore de voluntariat dedicate renovarii unui camin vechi pentru copiii inscrisi in programele de educatie ale asociatiei;
  • Continuarea activitatilor de voluntariat cu Asociatia EcoAssist Romania (Plantam fapte bune in Romania) – in luna octombrie, voluntarii UPS Romania vor desfasura activitati de intretinere a copacilor plantati in 2011, pe o suprafata de un 1 ha.

 

Responsabilitatea sociala implica raspundere, dar si dorinta de a ajuta, iar pentru UPS reprezinta una dintre valorile companiei. De-a lungul anilor, angajatii UPS au inteles ca responsabilitatea trebuie indreptata dincolo de sine, catre comunitatile din care facem parte, catre semenii nostri, dar si catre una dintre cele mai importante resurse ale noastre – mediul inconjurator. Cred ca asta ne dorim cu totii, sa traim intr-un mediu sanatos, sa avem capacitatea sa daruim si sa impartim cu ceilalti tot ce ni se intampla mai bun – succesele. Sper in acceptarea acestui concept de cat mai multi oameni din Romania, deoarece cred ca romanii inteleg ce inseamna sa fii alaturi de cei care au nevoie de sustinere, fie ea materiala sau spirituala. Iar atunci cand acest semnal vine si din partea companiilor, este cu atat mai bine, pentru ca acestea adauga si partea investitionala in actiunile de voluntariat si in programele de responsabilitate sociala”, a declarat Iulia Gabriela Nartea, UPS Managing Director pentru Romania, Grecia si Slovenia.

Loading

Comments

comments