Chevron va construi prima sondă de explorare a gazelor de șist în județul Vaslui

chevronChevron a obținut autorizație de construire pentru amplasarea în județul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de șist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autoritățile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliștea, relatează Mediafax.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a eliberat prima autorizație de construire pentru societatea Chevron în vederea executării de lucrări de amenajare și foraj pentru sonda de explorare din perimetrul Siliștea, comuna Pungești.

Documentul prin care compania petrolieră americană poate începe amplasarea primei sonde de explorare a solului în vederea stabilirii potențialului de hidrocarburi în județul Vaslui a fost obținut în urma depunerii tuturor documentelor solicitate de CJ la eliberarea certificatului de urbanism în iarna trecută.

Conform documentelor depuse la dosar, valoarea lucrărilor pentru amenajarea platformei și amplasarea sondei de explorare se ridică la trei milioane de lei. Lucrările vor fi terminate în termen de 120 de zile, din care două luni sunt alocate amenajării platformei de forare și două luni pentru foraj și prelevare de probe.

Prima sondă de explorare va fi amplasată în extravilanul comunei Pungești, la 650 de metri de localitatea Siliștea și 950 metri de satul Pungești. Suprafața totală pe care se va întinde platforma de extracție este de 20.298 metri, iar forajul se va face la o adâncime de 3.000 de metri.

Loading

Comments

comments