CFR va fi condus de Puțura, secretar de stat în Ministerul Justiției

Adunarea Generală a Acționarilor CFR SA, companie controlată de stat prin Ministerul Transporturilor, a revocat săptămâna trecută administratorii CFR, invocând managementul defectuos al companiei, și a numit o nouă componență a Consiliului.

Noii administratori sunt Ovidiu Puțura, Ovidiu Petrișor Artopolescu (totodată membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica), Victor Cionga (managing partner la AZ Capital Advisors), Florin Luca (consultant financiar) și George Ciobănașu (auditor financiar), informează Mediafax.

Vechiul Consiliul de Administrație era format din Florian Raimund Kubinski (președinte, CFO Volksbank România), George Micu (membru, director general CFR SA), Enache Jiru (membru, secretar de stat în Ministerul Finanțelor) și Sebastian Tcaciuc (membru).

Kubinski a comunicat la 11 ianuarie că în cele nouă luni de mandat Consiliul de Administrație din care făcea parte a respectat angajamentele asumate în fața instituțiilor financiare internaționale și a adoptat măsuri care au avut ca efect înregistrarea de profit și eliminarea datoriilor față de buget.

Corpul de Control al Ministerului Tranporturilor a sesizat DNA și Secția Regională de Poliție de Transporturi București după un control la CFR SA, în urma căruia au fost constatate deficiențe de natură economică, administrativă sau organizatorică, precum și indicii privind săvârșirea de infracțiuni.

Loading

Comments

comments