Centrul de Afaceri Româno-Britanic poate deveni o pârghie pentru afacerile românești care doresc să se extindă în Regatul Unit

Ambasadorul Marii Britanii, dl. Matin Harris. Foto: Oana Pavelescu

Ambasadorul Marii Britanii, dl. Matin Harris. Foto: Oana Pavelescu

Astăzi a avut loc la ambasada Marii Britanii semnarea protocolului de înființare a Centrului de Afaceri Româno-Britanic.

La eveniment au luat parte ambasadorul Marii Britanii, dl. Martin Harris, președintele Camerei de Comerț bilaterale (BRCC) dl. Raymond Breden și invitatul special dl. Edward Davey, ministrul pentru Energie și Schimbări Climatice.

Guvernul Marii Britanii va acorda un grant de 200.000 de euro BRCC pentru sprijinirea relațiilor economice dintre Marea Britanie și România în urma căruia se așteaptă o creșterea cu 60% a exporturilor britanice în țara noastră.

Întrebat de Select News dacă se are în vedere și o creștere a exporturilor sau a expunerii firmelor românești în Marea Britanie, domnul Martin Harris a declarat că acest lucru va decurge firesc prin activitatea BRCC.

Ministrul Edward Davey a adăugat că România are un mare potențial energetic care poate să atragă investițiile britanice.

Proiectul BRCC vine în completarea portalului de business www.britishbusiness.ro lansat luna trecută în prezența Prințului Edward al Marii Britanii.

În România există deja 4.276 de companii britanice, investiția ridicându-se la 4,6 miliarde de euro în sectoarele: consultanță pentru infrastructură, energie, IT, petrol și gaze, agricultură, aeronave, securitate, construcția de automobile, finanțe, telecomunicați, inginerie, alimentație, produse farmaceutice, producție și comerț.

De la începutul anului până acum s-a înregistrat o creștere cu 27% a investițiilor britanice noi în România.

Loading

Comments

comments