Cei doi militari români decedați în Afganistan au fost înaintați în grad

DSC_0228Cei doi militari, membri ai Grupului naval de forțe pentru operații speciale, au decedat în seara zilei de 22 septembrie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de luptă în Estul Afganistanului, se spune în comunicatul MApN.

În urma exploziei, cei doi militari grav răniți au fost evacuați pe calea aerului, cu un elicopter MEDEVAC, la spitalul militar din Baghram unde, cu toate eforturile medicilor, au decedat.

Maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, în vârstă de 28 de ani, era căsătorit, se afla la a doua misiune în Afganistan și era angajat al M.Ap.N. din anul 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V și cu Emblema de Onoare a Forțelor Navale.

Plutonierul Adrian Postelnicu, în vârstă de 34 de ani, era la prima misiune în Afganistan și era angajat al M.Ap.N. din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Forțelor Navale.

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului Adrian Postelnicu și a maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa.

Loading

Comments

comments