Cauza probabilă a accidentului din Ungaria în care și-au pierdut viața trei români

Foto: Mihádák Zoltán/MTI

Foto: Mihádák Zoltán/MTI

Cauza cea mai probabilă a accidentului rutier petrecut vineri în Ungaria, în care trei cetățeni români și-au pierdut viața, este legată de faptul că șoferul tirului înmatriculat în Bulgaria a adormit la volan, consideră Augustin Hagiu, consultant în transporturi.

‘Cel mai probabil șoferul tirului, care a spulberat o coloana în staționare pe avarii la intrarea în Budapesta pe autostradă, a adormit la volan. În acest eveniment rutier cauza o reprezintă un tir înmatriculat în Bulgaria condus, cel mai probabil, de un șofer bulgar care a spulberat o coloană aflată în staționare pe avarii la intrarea în Budapesta pe autostradă. Cel mai probabil șoferul șoferul tirului a adormit. De ce se întâmplă accidente în Ungaria? Probabil acolo este o zonă cu viteză prea mare față de ce oferă infrastructura sau față de modul în care conducătorii auto utilizează infrastructura, față de conduita lor’, a declarat, vineri, Augustin Hagiu, consultant în transporturi.

În opinia acestuia, pe autostradă se creează frecvent dopuri din cauza faptului că vine și se înțeapă în inelul de centură al Budapestei care este foarte aglomerat.

“Faptul că se creează frecvent dopuri din cauza faptului că autostrada vine și se înțeapă în inelul de centură al Budapestei care este foarte aglomerat, fiind zonă de trafic internațional, trafic național și trafic comercial. Probabil de aceea se întâmplă accidente frecvent acolo’, a precizat consultantul în transporturi.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), trei persoane și-au pierdut viața și altele 18 au fost rănite într-un accident rutier petrecut vineri în Ungaria, în care a fost implicat inclusiv un microbuz românesc.

“Ambasada României la Budapesta s-a autosesizat astăzi, 30 august, cu privire la un grav accident de circulație, care a avut loc în jurul orei 5,40, ora locală, pe autostrada M5, pe direcția Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care și un microbuz cu număr de înmatriculare românesc”, relatează MAE.

Din primele informații obținute de misiune, “este vorba de trei persoane decedate și 18 persoane rănite. Se pare că atât persoanele decedate, cât și cele rănite sunt cetățeni români”, adaugă sursa citată.

În accident au fost implicate mai multe mașini: un camion cu număr de înmatriculare bulgăresc, trei microbuze și cinci autoturisme cu pasageri. Cauza accidentului este în curs de investigare.

Loading

Comments

comments