Cât costă, de fapt, producerea unui iPhone 5S

iphone-5s-colorsAnaliștii de la IHS Inc. susțin că prețul componentelor unui iPhone 5s cu o memorie de 16-gigabyte este de 190,70 de dolari iar costurile de producție se ridică la 8 dolari, ceea ce ridică costul total la 198,70 de dolari. Comparativ, modelul precedent iPhone 5, care a intrat pe piață în urmă cu un an, costă 197 de dolari pentru a fi produs, relatează AP.

În cazul modelului mai ieftin, iPhone 5c, analiștii de la IHS au evaluat costul total de producție la 173,45 de dolari, incluzând și cei 7 dolari care reprezintă costul de asamblare. iPhone 5c este cel mai ieftin model de telefon lansat vreodată de Apple, cu un preț de pornire de 549 de dolari, în ideea de a crește vânzările pe piața din China și alte țări unde populația nu poate cheltui sumele din SUA și Europa.

Grupul american Apple a anunțat luni că a vândut nouă milioane de exemplare din noile modele iPhone 5s și iPhone 5c, în primele trei zile de la lansarea pe piață a acestor telefoane. Acesta este un nou record în ceea ce privește vânzările înregistrate de un telefon iPhone în primul weekend.

Noile iPhone 5s și 5c, versiuni îmbunătățite și colorate ale iPhone 5 sunt disponibile în prezent doar în SUA, Australia, Canada, China, Franța, Germania, Hong Kong, Japonia, Puerto Rico, Singapore și Marea Britanie.

Loading

Comments

comments