Cât costă autografele politicienilor. Lenin este lider incontestabil

leninAutograful lui Lenin costă la licitație peste 100.000 de dolari, iar al lui Putin 1.600 de dolari. Compania Autographomania a alcătuit ratingul celor mai „scumpe” autografe ale politicienilor, care au fost scoase la licitații.

Anterior, compania a alcătuit ratingul celor mai scumpe autografe de pe planetă. Lider a devenit William Shakespeare – 5 milioane de euro. Pe locul doi s-a clasat John Lennon. În căutarea celor mai „scumpe” loturi ale politicienilor, experții companiei au studiat datele celor mai cunoscute licitații internaționale, a relatat Vocii Rusiei, PR managerul companiei Autographomania, Marina Tabacikova.

„Am aflat că oamenii nu știu cât costă autografele politicienilor. Am desfășurat un studiu, am cerut ajutorul licitațiilor, care vând autografe și am aflat sumele de la experți. Acesta este costul propus de experți și nu prețul la care poate fi cumpărat în principiu autograful, el poate fi cumpărat și cu 20 de euro. Însă experții dau estimările lor în privința costului”.

Printre favoriții incontestabili se numără Vladimir Lenin – peste 100.000 de dolari. Al doilea loc este ocupat de al treilea președinte american, Thomas Jefferson. Semnătura dată pe un act de proprietate funciară în Ohio în anul 1803, valorează de aproape două ori mai puțin. Iar locul trei este ocupat de Abraham Lincoln, al cărui autograf este estimat la aproximativ 25.000 de dolari. Urmează George Washington (19.000 de dolari), Barack Obama (10.000 de dolari), Ronald Reagan (9.500) și Bill Clinton (8.000 de dolari).

Loading

Comments

comments