Care sunt mașinile de lux preferate de români

2004_Lancia_Thesis-2

Mărcile Lancia, Lexus și Jaguar ocupă primele trei locuri în ierarhia autovehiculelor rare nou înmatriculate în România, în primele șase luni ale anului, arată datele oficiale ale Direcției Regim Permise Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Astfel, în perioada ianuarie-iunie 2013, un număr de 16 români au optat pentru marca Lancia, în aprilie și mai fiind înmatriculate cele mai multe unității, respectiv câte patru.

Pe locul următor s-a clasat modelul Lexus, cu 15 unități nou înmatriculate în România, dintre care opt exemplare cu fost consemnate numai în ianuarie.

Podiumul este încheiat de posesorii de Jaguar, cu 14 unități (câte cinci înregistrate în lunile ianuarie și iunie), iar imediat după aceea, însă la distanță semnificativă, se află mărcile Bentley, JEEP și Subaru, cu câte șase exemplare.

Conform statisticii oficiale, în primul semestru al anului, au fost înmatriculate câte cinci exemplare noi de Ferrari și smart, în timp ce modelele Maserati și Lada sunt consemnate cu câte patru unități.

Pe lista mărcilor rare nou înregistrate la DRPCIV se mai află, în primele șase luni ale anului 2013: Infiniti și Alfa Romeo (câte trei exemplare), Quattro, ARO, Aston Martin și Cadillac (câte două unități), și Lamborghini, Daewoo, GWM și Bufori (de la Bufori Motor Car Malaesia) – cu câte o unitate.

La sfârșitul anului trecut, parcul auto național era de 4.485.148 unități, din care 31,6% aparținea mărcii Dacia, urmată de mărcile germane Volkswagen și Opel, potrivit Direcției de Înmatriculări. Practic, în intervalul 2008-2012, s-a înregistrat o creștere de 27% a parcului auto din România, media anuală fiind de 6%.

Din totalul consemnat, mai mult de jumătate dintre mașini (55%) erau mai vechi de 10 ani, în paralel observându-se un proces de învechire continuă a parcului auto (de la 10 la 12 ani).

Orașul cu cele mai multe mașini mai vechi de zece ani în parcul auto este București, cu peste 400.000 de unități.

Loading

Comments

comments