Candidatura României la organizarea Euro 2020 este obiectiv de interes național

Arena Națională Foto: Wikipedia

Arena Națională
Foto: Wikipedia

Guvernul Ponta a adoptat, miercuri, o hotărâre prin care candidatura României la organizarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 a fost declarată obiectiv de interes național.

Normativul prevede constituirea unui Comitet interministerial format din reprezentanți la nivel de factori de decizie ai instituțiilor implicate.

„Organizarea în  România a Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 va avea  un efect pozitiv atât în domeniul sportiv, cât și în cel turistic și de dezvoltare regională și în același timp va promova imaginea României pe plan internațional”, se spune în comunicatul Biroului de Presă al Executivului.

Pentru prima oară în istoria competiției, turneul final al Campionatului European din 2020 se va disputa în mai multe țări. Vor fi desemnate 13 orașe din mai multe țări europene ce vor găzdui meciuri. 32 de țări candidează pentru cele 13 locuri. Spania candidează cu patru orașe, iar Italia și Polonia cu două orașe. Candidatura României se referă la București.

Conform unor surse din Federația Română de Fotbal, citate de ziare.com, în cazul acceptării candidaturii României, cheltuiala la care s-ar angaja statul român s-ar putea cifra la 10-12 miliarde de euro, chiar și peste această sumă dacă țara noastră ar fi desemnată să găzduiască semifinalele și finala turneului.

Cele 13 orașe gazdă vor fi anunțate pe data de 25 septembrie 2014.

Loading

Comments

comments