Camioanele Chevron – atacate cu pietre la Pungești

În noaptea de luni spre marți, pe sectorul de drumul județean care tranzitează satele Siliștea și Armășoaia din comuna vasluiană Pungești au avut loc noi proteste ale localnicilor, față de intenția companiei Chevron de explorare a gazelor de șist în zonă, unde a fost amenajată deja platforma betonată pe care urmează să fie amplasată sonda de explorare.

Zeci de localnici au încercat să oprească mai multe camioane care transportau utilaje spre perimetrul deținut de compania petrolieră americană. Oamenii au atacat cu pietre mașinile companiei, iar unii dintre ei au încercat să se așeze în fața acestora pentru a nu le mai permite să înainteze.

“Localnicii au încercat să opună rezistență acelor mașini care, din ce am înțeles, transportau componente ale sondei care urmează să fie instalată la Siliștea. Au trecut foarte multe camioane, iar șoferii, în loc să încetinească, au accelerat pe acele porțiuni unde oamenii au ieșit în stradă. Din câte am aflat, au fost sparte cu pietre geamurile a trei camioane”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX Zîna Domintean, unul dintre liderii Asociației Mișcării de Rezistență Pungești.

În zonă au fost mobilizați zeci de jandarmi, care au montat garduri metalice de-a latul șoselei, pe drumul județean Vaslui – Gârceni, la ieșirea din localitatea Siliștea, pentru a nu le permite localnicilor să înainteze spre perimetrul deținut de Chevron.

Marți dimineață, cea mai mare parte a jandarmilor au fost retrași din zonă, însă la ieșirea din localitate Siliștea există în continuare filtrul unde se face legitimarea celor care doresc meargă pe drumul județean spre localitatea Pungești.

Loading

Comments

comments