Câinii polițiști bănuiți de rasism, în America

Foto: xiam007.blogspot.com

Foto: xiam007.blogspot.com

De peste trei decenii, polițiștii din Los Angeles sunt acuzați de rasism, iar astăzi se pare că și câinii lor s-au contaminat în această privință și atacă în mod discriminatoriu pe străzile orașului. Într-un raport dat publicității de o organizație non-profit din Los Angeles și citat de The Indepedent,  se arată că, în primele șase luni ale acestui an, absolut toate vicitmele mușcate de câinii polițiști au fost fie afro-americani, fie latino-americani. Potrivit raportului, între 2004 și 2012, numărul hispanicilor mușcați de câinii polițiști a crescut cu 30 de procente, iar cel al afro-americanilor, cu 33 la sută. De asemenea, s-a constatat că mușcăturile câinilor au provocat mai multe răni decât bastoanele, gazele lacrimogene și chiar armele de foc utilizate de poliție.

Concluziile unei anchete desfășurate recent de Departamentul de Justiție al Statelor Unite în Los Angeles arată că probabilitatea ca afro-americanii și, într-o mai mică măsură, hispanicii să fie opriți pentru interogatorii legate de acte de infracționalitate este mult mai mare decât în cazul populației albe.

În 2004, un câine de poliție a fost suspendat din activitate, după ce s-a dovedit că mușca în mod predilect copiii negri. În anii ’80, amintește The Independent,  mai mulți polițiști din Los Angeles îi numeau “biscuiți pentru câini” pe tinerii de culoare.

Loading

Comments

comments