EXCLUSIV. Business Monitor International: România se va apropia economic de țările din regiune, în următorii 10 ani

bani 1În prognoza sa pentru ultimul trimestru din 2013, referitoare la România, reputata companie britanică de profil Business Monitor International (BMI) confirmă prognoza optimistă lansată, la jumătatea anului, de The Economist Intelligence Unit, care anunța un avans al economiei țării noastre de 2,4% (creștere PIB în termeni reali), față de 2% estimat de FMI.

BMI consideră că PIB-ul României va crește cu 2,8% în 2014, urmare a exporturilor semnificative și a creșterii ponderate a consumului în sectorul privat. „Creșterea în următoarele trimestre ar pute fi și mai mare, dar este frânată de politica USL de consolidare bugetară și de limitare a investițiilor în capital fix”, se spune în analiza BMI.

Creșterea economică va crește și mai susținut în anii următori, urcând spre o medie de 4% în următorul deceniu, estimează BMI. „O piață a muncii competitivă, o relativă stabilitate politică și creșterea susținută a capacității de producție vor îngusta distanța ce separă România, în termeni economici, de alte țări membre din regiune, mai dezvoltate”, susțin analiștii britanici.

Loading

Comments

comments