Bus Drive Test la Tulcea, cu primar, pensionari și presă

Constantin Hogea, primarul Tulcei, la „bus drive test” cu pensionari si presă Foto: Iris Ionescu / SelectNews

Constantin Hogea, primarul Tulcei, la „bus drive test” cu pensionari si presă
Foto: Iris Ionescu / SelectNews

Societatea de Transport Public, operatorul municipal de transport in comun, testeaza in acesta perioada mai multe tipuri de autobuze.

Primul experiment a avut loc azi, 26 noiembrie 2013,cand, alaturi de Constantin Hogea, primarul municipiului(foto) si Lucian Dan Balan, director general STP Tulcea, a fost invitata si presa locala. Scopul declarat al “plimbarii” a fost acela de a vedea “pe viu” cum se comporta autobuzele unuia dintre ofertantii care doresc sa vanda municipalitatii un numar de minim 5 autobuze, numarul de masini ce vor fi achizitionate in prima etapa de innoire a parcului auto.

Tulcea, orasul de la portile Deltei Dunarii, este asezata pe 7 coline( ca si Roma), are strazi inguste si multe din ele pavate cu piatra cubioca, unghiul de panta nepermitand asfaltarea acestora, asta pentru o mai buna securitate a circulatiei pet imp nefavorabil.
Modelul experimentat astazi a fost autobuzul marca VDL, productie Olanda, cu 80 locuri din care 37 pe scaune, dotat cu motor care se incadreaza in clasa de poluare Euro3.

Raman de analizat si celelalte oferte, castigatoarea fiind declarata in functie de : comportament pe configuratia strazilor din municipiu, consum, pret, confort asigurat. Indiferent de modelul achizitionat, firma care va vinde autobuzele, va prelua acelasi numar de autobuze vechi, municipalitatea achitand doar diferenta de pret.

Tot astazi, tulcenii au primit si o alta veste buna, traseul NR.4 va fi prelungit incepand cu 1 decembrie pana la Centrul Ccomercial LIDL, astfel incat, pe perioada sarbatorilor, accesul tulcenilor spre zona comerciala sa fie facilitat.

Autor: Iris Ionescu

Loading

Comments

comments