Bucuria unui câine salvat de la înec de un clujean e virală pe Youtube și ajunge în presa americană

caine salvat dej 1 caine salvat dej 2Nu se știe cum a ajuns câinele din imaginile alăturate în apele reci ale Someșului Mic, dar cum a fost salvat de acolo și ce s-a întâmplat după, adică reacția sa, sunt întâmplări filmate ce fac înconjurul lumii spre deliciul iubitorilor de animale, ajungând chiar și în presa americană de top.

Conform dejeanul.ro, câinele (o femelă) era captiv în apele râului, în zona barajului de la Mănăstirea (localitate de lângă orașul clujean Dej). Lătratul disperat al animalului care nu reușea să iasă la mal din cauza digului înal al barajului a fost auzit de pescarii din zonă. Aceștia l-au alertat pe un tânăr care, inimos și curajos, a coborât de pe baraj în apă, a reușit să prindă câinele și să îl care până spre mal, unde a fost preluat de un alt tânăr. Animalul nu a protestat când a fost târât prin apă de ceafă, fiind o priză cu care e obișnuit (cățelele își mută puii de colo-colo, prinzându-i cu dinții tocmai de ceafă).

Când s-a văzut în siguranță, cu labele pe pământ, câinele și-a manifestat imensa bucurie și recunoștință față de salvatori. Filmul acestui eveniment a fost postat pe Youtube marți și, de atunci, a adunat deja aproape 700 de mii de vizualizări.

 

Loading

Comments

comments