1500 de bucureșteni i-au cerut demisia ministrului de Interne pentru victimele de la Pungești

tumblr_mo90jwsksu1sv727yo1_1280Circa 1.400 de protestatari au plecat in mars spre Piata Victoriei, strigand “Iesiti din casa, daca va pasa”, “Demisia”, “Hotii”. Manifestantii s-au oprit si in fata Ministerului Economiei, unde au strigat “Demisia”.

Protestatarii din Piața Universității s-au pus in miscare, in coloana, pe bd. Magheru spre Romana.

Protestatarii cand au ajuns in fata Ministerului de Interne au scandat impotriva Jandarmeriei, strigand “Demisia, demisia” iar cand au ajuns in dreptul Ministerului de Interne au scandat “Stroe, get the f… out!” si “Iesi afara, javra ordinara”.

Protestatarii au ajuns apoi in Piata Victoriei unde au scandat lozinci impotriva guvernului si impotriva lui Victor Ponta.

In jurul orei 18 peste 250 de persoane protestau în Piața Universității față de exploatarea gazelor de șist, exprimându-și susținerea pentru protestatarii de la Vaslui.

Protestatarii au blocat Bulevardul Nicolae Bălcescu pe ambele sensuri, fluturând steaguri și agitând pancarte cu mesaje împotriva “cianurării Munților Apuseni” și a “distrugerii apei freatice și a subsolului românesc prin fracturare”.

În majoritate tineri, protestatarii de la Universitatea scandează “Uniți, salvăm toată România”, “Nu corporația face legislația”, “Rezist, rezist, gazelor de șist”, “Demisia” și “Ultima soluție, înc-o revoluție”.

Mai mulți protestatari au arătat că sunt solidari cu oamenii din Vaslui care se opun explorărilor pentru gaze de șist și că sunt și împotriva proiectului minier de la Roșia Montană.

Sute de persoane din Siliștea, au blocat miercuri dimineață drumul național Vaslui – Gârceni, în cea de-a treia zi consecutivă de proteste pentru a împiedica amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de șist în zonă.

În timpul manifestațiilor de miecuri, jandarmii au intervenit pentru deblocarea drumului, iar cinci persoane au avut nevoie de îngrjiri medicale după ce li s-a făcut rău. Ulterior, forțele de ordine s-au retras, decizia fiind luată de către șeful Inspectoratului General de Jandarmi, Mircea Olaru, care s-a deplasat la fața locului.

Loading

Comments

comments