BRD a înregistrat un profit dublu față de cel prognozat, în prima jumătate a anului

BRD – Groupe Societe Generale (BRD) a cumulat în primul semestru un profit net de 62 milioane de lei, în creștere cu 58% față de perioada corespunzătoare a anului trecut, iar volumul creditelor acordate s-a diminuat cu 1%, potrivit informațiilor transmise de bancă Bursei de Valori București, informează Mediafax.

Reuters notează că profitul înregistrat este spectaculos, din moment ce prognoza fusese de nici jumătate din suma realizată, respectiv 28,4 milioane lei.

„BRD a acționat într-un mediu economic marcat de o cerere slabă de credite atât din partea clientelei de persoane fizice, cât și din partea companiilor, care și-au limitat investițiile”, se arată într-un comunicat al băncii.

După primele trei luni ale anului, banca raporta un profit net de 13 milioane de lei, în scădere cu 84% față de aceeași perioadă din 2012. În primul semestru al anului trecut, profitul net al băncii s-a situat la 39,4 milioane de lei.

Volumul total al creditelor brute a ajuns la jumătatea anului la 34,85 miliarde lei, cu 1% mai puțin față de 30 iunie 2012.

Depozitele au avansat însă cu 0,9%, la 33,26 miliarde lei, pe fondul creșterii economisirii în valută.

Loading

Comments

comments