Biserica Catolică: Sperăm că nu va fi nevoie de pierderi de vieți omenești pentru ca duplicitarul Oprescu să aplice legea

Cathedral Plazza estompează prin înălțime (75 metri) Catedrala Sfântul Iosif. Foto: enational.ro

Cathedral Plazza estompează prin înălțime (75 metri) Catedrala Sfântul Iosif.
Foto: stringer

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, este acuzat de atitudine duplicitară de Biserica Catolică, întrucât edilul nu și-a respectat promisiunea de a respecta decizia definitivă a instanței în cazul turnului „Cathedral Plazza”. Curtea de Apel Ploiești a decis, definitiv și irevocabil, desființarea construcției.

Primarul Municipiului București – spun episcopii -, ignorând hotărârea judecătorească, a adoptat „o poziție lipsită de forța unui conducător al principalei autorități publice locale din țară, o poziție oscilantă, șovăielnică sau chiar duplicitară, situație care nu numai că avantajează pe cei care au pus legea între paranteze, dar și pune sub semnul îndoielii statul de drept”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, marți, de Arhiepiscopia Romano-Catolică București (ARCB).

“Este surprinzător pentru noi faptul că, în totală opoziție cu declarațiile ferme de acum un an și jumătate, conform cărora executivul Capitalei se obliga să pună imediat în aplicare orice hotărâre prin care i se va cere demolarea construcției, actuala sa conduită este de a nu materializa această hotărâre care este definitivă de mai bine de un an și irevocabilă de peste șase luni de zile. Sperăm că nu va fi nevoie de pierderi de vieți omenești și (sau) de tragedii care să se producă din cauza blocului ilegal, pentru ca, în sfârșit, autoritățile publice să reacționeze prompt și Primăria Municipiului București să pună în aplicare hotărârea judecătorească“, mai spun episcopii, în scrisoarea trimisă lui Oprescu.

Primarul general Sorin Oprescu declara în 25 ianuarie, referitor la decizia instanței care obligă edilul Capitalei să emită decizia privind desființarea construcției Cathedral Plaza, că așteaptă să vadă “motivația” magistraților și că va respecta legea.

 

Loading

Comments

comments