BERD oferă finanțare pentru IMM-urile care investesc în eficiența energetică și energie regenerabilă

panouri solare

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) oferă o nouă finanțare în valoare de 10 milioane euro către UniCredit Tiriac Bank, în scopul acordării de împrumuturi întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) care investesc în eficiența energetică și în proiecte de energie regenerabilă de scara redusă, se arată într-un comunicat.

“Împrumutul de 10 milioane euro este acordat în cadrul Planului Comun de Acțiune al fondurilor internaționale de investiții (IFI-urilor) pentru Creștere Economică în Europa Centrală și de Sud-Est, lansat în noiembrie 2012 de către BERD, Banca Europeană de Investiții (BEI) și Banca Mondială”, se arată în comunicatul citat.

Până în prezent, BERD a investit în România aproximativ 6,3 miliarde euro și a mobilizat din alte surse de finanțare peste 13 miliarde euro pentru aceste proiecte. De la lansarea Inițiativei BERD privind Energia Durabilă, în 2006, banca a acordat României peste 645 milioane euro pentru investiții în energie durabilă, cu o valoare totală a proiectelor de aproximativ 3,9 miliarde euro.

Loading

Comments

comments