Baronul Nicolescu de Argeș – incompatibil și cu o condamnare la activ. Ce mai caută în funcție?

Constantin Nicolescu, președinte CJ Argeș și Victor Ponta, președinte PSD Foto: stirileprotv.ro

Constantin Nicolescu, președinte CJ Argeș și Victor Ponta, președinte PSD
Foto: stirileprotv.ro

UPDATE (24 februarie). Constantin Nicolescu a fost revocat din funcție de prefect

Prefectul de Arges Cristian Soare a semnat luni dimineata ordinul de revocare a lui Constantin Nicolescu (PSD) din functia de presedinte al Consiliului Judetean Arges, dupa ce a fost declarat in conflict de interese printr-o decizie definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), informeaza ePitesti.ro, citat de Hotnews. Nicolescu ar fi urmat sa participe luni dimineata, la ora 10.00, la ceremonia oficiala de semnare a unui contract pe fonduri europene, alaturi de premierul Victor Ponta si ministrii Constantin Nita, Eugen Teodorovici si Mihnea Costoiu.

Știrea inițială (11 februarie)

Președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu (PSD), a pierdut, definitiv și irevocabil, procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), informează Mediafax.

Faptele pentru care Nicolescu s-a ales cu această condamnare constituie temei pentru eliberarea din funcție. Baronul de Argeș a aprobat 14 contracte încheiate de instituția pe care o conduce sau de instituții și servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului cu SC Autopro Mond SA, respectiv, SC Mac Auto SA, societăți la care Nicolescu este acționar majoritar. Valoarea contractelor este de peste un milion de lei.

Și SC Dinik Mar Arg SRL (la care soția lui Nicolescu este acționar majoritar) a încheiat contracte cu instituții și servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Județean Argeș.

În noiembrie  2013, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Nicolescu, la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, într-un dosar privind contractarea de fonduri Phare de 900.000 de euro pentru patru unități școlare, cu acte false, decizia nefiind însă definitivă.

Loading

Comments

comments