(VIDEO) 2 morți și 182 de răniți în urma aterizării ratate de pe aeroportul din San Francisco

Avionul companiei Asiana

Avionul companiei Asiana

UPDATE

Dintre cele 307 persoane aflate la bordul avionului, două și-au pierdut viața, iar 182 au fost rănite, conform autorităților americane, citate de agențiile de presă. E posibil ca cei care au avut cel mai mult de suferit să fi fost pasagerii din spatele aeronavei, întrucât coada avionului s-a desprins imediat după impactul cu solul.

Înregistrârile audio ale schimburilor dintre turnul de control al aeroportului și zborul 214 sugerează că cei aflați la sol știau de existența unei probleme și că vehiculele de urgență erau pregătite de intervenție, înainte de aterizare.

Printre pasagerii aflați la bord se număra și vicepreședintele adjunct al companiei sud-coreene Samsung, David Eun, care a scăpat cu bine în urma accidentului și a postat fotografii și mesaje pe rețeaua de socializare Twitter. Eun nu părea să știe care au fost consecințele accidentului pentru ceilalți pasageri, susținând că „majoritatea par să fie bine”.

 

 

 

Un oficial federal a declarat că un avion apaținând companiei Asiana s-a prăbușit în timpul aterizării pe aeroportul din San Francisco. Încă nu se știe câte victime sunt.

Purtatorul de cuvânt al Administrației Federale a Aviației a declarat că avionul Boeing 777 s-a prăbușit în timpul aterizării.

Într-un video clip postat pe Youtube se vede cum fumul iese din avion. De asemeni se văd pasageri care sunt evacuați pe toboganele pneumatice.

Linia aeiană își are sediul la Seul, Corea de Sud. Pe site-ul companiei scrie că avionul poate avea la bord intre 246 și 300 de pasageri.

Cauzele accidentului nu se cunosc încă.

 

Loading

Comments

comments