Autoturismele Toyota ar putea fi interzise în Europa

Toyota_Logo_NewesToyota, cel mai mare constructor auto la nivel mondial, a decis să renunțe la utilizarea unui gaz pentru instalațiile de climatizare ale automobilelor impus de legislația europeană, urmând exemplul grupului Daimler care a inițiat opoziția față de acest produs din motive de siguranță, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Gazul respectiv, numit R1234yf, face obiectul unui litigiu între Daimler și statul francez, iar Consiliul de Stat, cea mai înaltă jurisdicție administrativă din această țară, urmează să ia o decizie marțea viitoare. Potrivit Daimler, acest gaz ar putea sa ia foc în cazul unor coliziuni.
Mercedes a contestat o decizie a Ministerului francez al Mediului de blocare a înmatriculării automobilelor clasa A, B, CLA si SL sub motivul că acestea nu utilizează noul gaz refrigerant, așa cum a impus-o directiva europeană din luna ianuarie pentru ca este mai puțin poluant.

Un purtător de cuvânt al Toyota Germania a declarat vineri că noul gaz nu mai este folosit în modelele Prius Plus, Lexus GS si GT86 comercializate în Europa, care au revenit la produsul utilizat anterior, R134a. El nu a precizat când a fost luată măsura.   Daimler a exprimat toamna trecută indoieli legate de siguranța utilizării noului gaz, împartășite ulterior de consumatori, ONG-uri și autorități, se arată într-o declarație a Toyota Germania.

Loading

Comments

comments