Autoritățile kenyene anunță preluarea controlului total asupra mall-ului Westgate

Bilanțul atentatului de la Nairobi, după 60 de ore de la declanșarea acestuia, este următorul: cel puțin 62 de persoane au fost ucise, tot pe atâtea au fost date dispărute, iar alte aproape 200 au fost rănite, informează Mediafax.

“Deținem controlul asupra Westgate”, a anunțat ministerul pe contul său de Twitter, cu puțin înainte de miezul nopții.

Potrivit autorităților kenyene, trei atacatori au fost uciși luni. Dar situația celorlalți membri ai grupului, de diverse naționalități, era în continuare necunoscută imediat după miezul nopții. De asemenea, nu se știa dacă au minat sau nu clădirea.

“Forțele noastre verifică foarte atent etajele, unul după altul, în căutarea unor persoane care (eventual) au fost uitate” înăuntru, a adăugat ministerul. “Credem că toți ostaticii au fost eliberați”, se mai arată în mesajul ministerului.

Un pic mai înainte, Manoah Esipisu, un purtător de cuvânt al Guvernului, a declarat că forțele speciale nu mai întâlnesc nicio “rezistență” în clădire.

Doi sau trei americani și o britanică s-au aflat printre persoanele care au atacat centrul comercial Westgate, la Nairobi, omorând cel puțin 60 de persoane, a declarat, luni, ministrul kenyan de Externe, Amina Mohamed, pentru postul public american de televiziune PSB.

Ministrul a declarat că britanica a comis deja acte de terorism similare “în numeroase rânduri”. În ceea ce îi privește pe americani, a continuat ea, aceștia sunt “bărbați tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 19 ani (…), de origine somaleză sau arabă, dar care trăiesc în Statele Unite, în Minnesota și într-un alt loc”.

Loading

Comments

comments