Au fost închise 328 de site-uri care vindeau produse contrafăcute

Autoritățile americane și cele europene, inclusiv cele din România, au anunțat miercuri închiderea, în cadrul unei operațiuni mixte, a 328 de site-uri de shopping online ce aveau la vânzare produse contrafăcute, relatează AFP, citând un comunicat comun.

De partea americană, agenții serviciului vamal și ai securității interne (Homeland) au identificat nu mai puțin de 177 de site-uri care vindeau produse contrafăcute a nouă mărci, printre care producătorul de echipamente sportive Nike, bijutierul Tiffany sau liga de baschet americană (NBA)

Agenția Europol  cu ajutorul autorităților din Franța, Marea Britanie, Belgia și România a procedat la închiderea a 151 de site-uri ce utilizau în mod fraudulos nume de domenii precum .eu sau .fr, în .

Peste 150.000 de dolari proveniți din vânzarea acestor produse, efectuate prin sistemul de plată online PayPal, au fost de asemenea confiscați de anchetatori.

‘Aceste parteneriate (între SUA și Europa) sunt vitale pentru a-i prinde pe răufăcătorii care păcălesc, peste tot pe Glob, consumatori care nu bănuiesc nimic’, a explicat Mark Witzal, directorul adjunct al Centrului de protecție a proprietății intelectuale (IPR) de la Washington, care a coordonat operațiunea. Produsele contrafăcute ‘aduc atingeri’ companiilor legale și prezintă ‘adesea’ riscuri în termeni de sănătate și siguranță pentru consumatori, a adăugat Rob Wainwright, la rândul său citat în comunicat.

 691 total views,  1 views today

Comments

comments