Arctic: 25 de milioane de frigidere în 45 de ani

Foto_Arctic_25mil. frigidereArctic sărbătorește anul acesta 45 de ani de activitate, iar în avanpremiera evenimentului anunță producerea frigiderului cu numărul 25.000.000, informează compania turcă, într-un comunicat. Cu o capacitate de producție de 2,6 milioane de unități pe an, fabrica din Găești este a doua este cea mai mare din Europa, după Arçelik din Eskisehir. Artic are o cotă de piață de 35% în România, dar este și unul dintre cei mai importanți exportatori români. Mai mult de 85% din producția de la Găești este exportată în peste 60 de țări. În România, în fiecare minut este vândut un produs Arctic, iar 80% dintre familiile din România au cel puțin un produs Arctic în locuințele lor.

Arçelik, proprietarul Arctic, a investit în unitatea din Găești peste 110 milioane de euro din anul 2002 și până în prezent. În 2013, Arctic a deschis o nouă linie de producție și a extins capacitatea de producție cu 25% în cadrul fabricii din Găești, cu o investiție de 21,9 milioane de euro.

„Vom continua să ne concentrăm pe dezvoltarea fabricii din Găești, prin extinderea proceselor tehnologice și a liniilor de producție. Noua linie reprezintă atât un simbol pentru Arctic, cât și o parte importantă a planurilor noastre de dezvoltare strategică”, spune Hasan Ali Yardimci, Director General Arctic.

Arctic a devenit singura companie industrială din România care implementează sistemul Total Productive Maintenance (TPM), fiind distinsă în 2010 cu Premiul pentru Excelență în TPM și în 2013 cu Premiul Special TPM Achievement. Arctic este și primul producător din România care primește distincția Siemens Platinum Certificate pentru Eficiență Energetică în Producție.

Arctic a avut 3.000 de angajați și o cifră de afaceri de 300 de milioane de euro în 2014.

Fondată în 1955, Arçelik A.Ș. deține 14 unități de producție în Turcia, România, Rusia, China și Africa de Sud și în ianuarie 2015 a lansat o fabrică de frigidere în Thailanda. Cu 25.000 de angajați în întreaga lume și birouri de vânzări și marketing în 25 de țări, Arçelik oferă produse și servicii sub 10 branduri diferite (Arcelik, Beko, Grundig, Defy, Arctic, Blomberg, Elektrabregenz, Leisure, Flavel și Altus) în 130 de țări. A treia cea mai mare companie din industria electrocasnicelor din Europa, Arçelik este lider de piață în România, Africa de Sud și Marea Britanie, cu brandurile sale Arctic, Defy și respectiv Beko. Arçelik Group a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 4,3 miliarde de euro în 2014, cu o creștere de 13%. Vânzările internaționale reprezintă aproximativ 61% din cifra de afaceri a companiei.

Loading

Comments

comments