Aproape jumătate din șoselele României sunt neasfaltate

Foto: wll-street.ro

Foto: wll-street.ro

Premierul Victor Ponta, prezent sâm­bătă la inaugurarea lucrărilor de moder­ni­za-re a drumului național 29 Botoșani – Su­ceava, a spus că anul viitor va trebui asfaltat și ultimul drum național de pământ din Ro­mânia, respectiv drumul național 24C Ră­­dăuți Prut – Manoleasa, potrivit Mediafax.

„La anul trebuie să punem banii pentru asfalt. Trebuie să facem ca în România să nu mai fie niciun drum național de pământ. Acesta e ultimul și cred că e rușinos pentru România să aibă drum național de pământ“, a spus Ponta.

Situația este, însă, mult mai rușinoasă. Peste 40% din rețeaua de drumuri publice din România, cu o lungime totală de 84.185 de kilometri, este formată din dru­muri pietruite sau de pământ, în timp ce jumătate din șoselele care au fost modernizate de-a lungul timpului au deja du­rata de serviciu depășită, ceea ce în­seamnă că circulația pe acestea este îngreu­nată de asfaltul deteriorat, gropi și deni­velări, arată datele de la Institutul Național de Statistică, valabile la finalul anului 2012.

Circa 13% din drumurile publice din România, echivalentul a 11.275 de kilometri, sunt drumuri de pământ, potrivit datelor de la Statistică.

Loading

Comments

comments