Aplicarea accizei suplimentare de 7 cenți la carburanți se amână trei luni. Se modifică sistemul de încasare al TVA

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență „pentru reglementarea unor măsuri fiscale și pentru modificarea unor acte normative”, prin care s-a stabilit, între altele:
– Aplicarea sistemului TVA la încasare devine opțională cu data de 1 ianuarie 2014. Sistemul TVA la încasare, introdus la 1 ianuarie, presupune colectarea taxei la momentul încasării contravalorii livrărilor sau prestărilor efectuate, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data emiterii facturii. Firmele obligate să aplice acest sistem sunt cele cu o cifră de afaceri anuală inferioară plafonului de 2,25 milioane de lei. Ministrul delegat pentu IMM-uri, Maria Grapini afirma recent că aplicarea obligatorie a sistemului de TVA la încasare a creat distorsiuni în piață și a dezavantajat întreprinderile mici și mijlocii și că se va renunța la această obligativitate.
– Legea nr.148/2012 privind înregistrarea operațiunilor comerciale prin mijloace electronice se abrogă.
– Se amână aplicarea accizei de 7 eurocenți/litru de combustibil până la 31 martie 2014. Această din urmă prevedere l-a deteminat pe președintele Traian Băsescu să promulge Legea Buetului de Stat pe 2014. (Surse: Comunicat de presă al Guvernului, Mediafax)


Loading

Comments

comments