Antena 3: Poliția Română deține un sistem care ar fi putut localiza cu exactitate avionul

erori localizare sts romatsaPoliția Română are un sistem care ar fi putut localiza imediat avionul prăbușit ierim în Munții Apuseni. Este vorba despre un sistem care încape într-o geantă și a costat aproape 3 milioane de lei, informează Antena 3.

Echipamentul a fost cumpărat anul trecut de la compania germană Syborg și, deși are capacitatea să asculte telefoanele mobile, poliția a insistat că singurul motiv pentru care îl cumpără este pentru localizarea terminalelor care folosesc sistemul celular.

Pe de altă parte, Hotnews informează că aplicatia software de planificare si coordonare a misiunilor de cautare si salvare de catre Romatsa a fost furnizata de Teamnet International, firma apropiata deputatului PSD Sebastian Ghita, în baza unui contract in valoare de 415.000 euro fara TVA, atribuit in luna februarie 2009. Datele sunt din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contactat de HotNews.ro Bogdan Donciu, Director Departament Operațional Romtasa, nu a dorit sa raspunda intrebarilor jurnalistilor spunand ca nu este abilitat in acest sens.

Conform Antena 3, STS și Romatsa au comunicat, succesiv, date diferite și eronate referitoare la poziția aeronavei, după prăbușire. Conform comunicărilor STS, avionul prăbușit s-ar fi aflat la 7 – 14 kn distanță de locația reală (vezi fotografia).

Loading

Comments

comments