ANM: luni va ninge în VEST, NORD și centrul țării. Marți și miercuri va ninge în SUD și SUD-VEST

Din această noapte (duminică spre luni), începând cu ora 2, și până joi dimineața, la ora 8, iarna se va instala în România cu panoplia specifică de fenomene climatologice:  răcire accentuată a aerului, ninsori, intensificări ale vântului.

Administrația Națională de Meteorologie a confirmat, azi, în parte, prognoza de vineri, anunțând că „în intervalul menționat, temperaturile vor scădea cu aproximativ 5 grade sub mediile climatologice ale perioadei, minimele nocturne vor deveni exclusiv negative, cu cele mai scăzute valori, în jurul a -10 grade Celsius în estul Transilvaniei”.

„ În a doua parte a nopții de duminică spre luni și în cursul zilei de luni 25 noiembrie, precipitațiile  se vor transforma în lapoviță și ninsoare în toate masivele montane, iar pe parcursul zilei de luni și în regiunile vestice, nordice și centrale. În Carpații Meridionali și Orientali, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20 l/mp. La munte și trecător în nordul Moldovei viteza vântului la rafală va depăși 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, cu precădere în cele estice și sud-estice, unde se vor atinge 55-65 km/h”, mai precizează atenționarea ANM.

Notă: Marți 26 noiembrie și miercuri 27 noiembrie va mai ninge în sud-vestul și local în sudul  țării.

Loading

Comments

comments