ANM a emis cod galben valabil până miercuri, vor fi ploi torențiale și vijelii în majoritatea regiunilor

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineață, două atenționări Cod galben de ploi și vijelii valabile în majoritatea regiunilor până miercuri, 12 iunie.

Potrivit primei avertizări, din după-amiaza zilei de luni, 10 iunie, până în dimineața zilei de marți 11 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Oltenia, nordul Moldovei și al Munteniei, precum și în zona de munte.

În aceste regiuni se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 50 … 60 l/mp.

Potrivit meteorologilor, manifestări ale instabilității atmosferice vor fi în cursul nopții și în sudul și centrul Munteniei, dar și al Moldovei, inclusiv în zona Municipiului București, însă la cote mai reduse.

Pe parcursul zilei de marți 11 iunie, până în dimineața zilei de miercuri 12 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, Maramureș și în cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, precum și în zona de munte.

În aceste regiuni se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 60 … 70 l/mp.

Manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala și în restul teritoriului dar la cote mai reduse.

Județele care nu intră sub Codul galben sunt Galați, Brăila, Tulcea și Constanța.

Loading

Comments

comments