Ajutoarele umanitare pentru Siria, blocate la Geneva

Un purtător de cuvânt al Programului Alimentar Mondial (PAM) a declarat, marți, că Organizația Națiunilor Unite este pregătită să livreze în partea veche a orașului sirian Homs provizii pe o lună pentru 2.500 de persoane, după obținerea undei verzi din toate părțile, potrivit Reuters.

Potrivit estimărilor ONU, familiile captive în orașul Homs sunt o mică parte dintr-un sfert de milion de sirieni care trăiesc sub asediu în țară. Cea mai mare parte din Homs este redus la ruine datorită neobositelor borbardamente și lupte – așa cum se întâmplă în orice bătălie urbană – devenind un punct important de negocieri între guvern și opoziție la negocierile de pace din Geneva.

Purtătoarea de cuvânt a PAM, Elizabeth Byrs, a declarat că e în curs de pregătire un convoi care transportă alimente și provizii pentru populația asediată în orașul aflat sub controlul rebelilor de aproape un an. Tot Byrs a declarat că PAM a planificat trimiterea a 100 de cutii de „Pumpy’Doz”, un produs care ajută la tratarea copiilor cu deficiențe de creștere din pricina malnutriției acute.

Byrs a adăugat că agenția ar oferi hrană pentru cei care vor să fie evacuați din partea veche a orașului asediat în cazul în care se acordă acces.

Autor: George SPIRIDON

Loading

Comments

comments