Agenția Națională pentru Resurse Minerale susține că lucrările la gazoductul Iași-Ungheni sunt în grafic

santier iasi ungheniTraian Băsescu a efectuat o vizită, vineri, la șantierul gazoductul Iași-Ungheni, în timpul căreia și-a exprimat neîncrederea că lucrările vor fi gata în luna decembrie, așa cum a dat asigurări constructorul în timpul vizitei efectuate de premierul Victor Ponta.

Traian Băsescu i-a cerut șefului de șantier să îi telefoneze atunci când lucrările la gazoductul Iași-Ungheni vor începe în mod real.

“Aștept un telefon pentru a fi anunțat de începerea reală a lucrărilor. Cinstit, nu cred că se poate face mare lucru până în decembrie. Poate ar trebui să informăm Bruxelles-ul că nu putem să oferim gaze și încălzire Republicii Moldova în această iarnă”, a adăugat Traian Băsescu.

În urma remarcilor președințelui Băsescu, Agenția Națională pentru Resurse Minerale a transmis un comunicat de presă în care susține că “lucrările la conducta Iași-Ungheni se desfășoară conform graficului” iar firul principal al gazoductului va fi gata până la 20 decembrie 2013.

Pe 26 august, premierul Victor Ponta a participat la inaugurarea șantierului gazoductului Iași-Ungheni. Câteva zile mai târziu, pe șantierul de la Rediu lucrările au fost abandonate, iar conducta adusă la inaugurare a dispărut, în zonă rămânând doar câteva țevi și două excavatoare.

Șeful de șantier, Teofil Ciobanu, care este și reprezentant al Transgaz, a declarat jurnaliștilor cu puțin timp înainte de sosirea președintelui Băsescu: “Ne facem treaba.Șantierul e de la Leșcani până la Ungheni. Demararea lucrărilor la șantier înseamnă predarea amplasamentelor, se încheie procedura de expropriere”.

Loading

Comments

comments