Adrian Sârbu a demisionat de la CME/ProTV

adrian-sarbu-29Central European Media Enterprises Ltd. (CME), companie care deține și postul ProTV anunță demisia, „efectivă de azi” a lui Adrian Sârbu din funcția de președinte executiv, informează The Wall Street Journal. Sârbu va rămâne angajat la CME până la finele anului.

Sarbu a jucat un rol important in cadrul CME timp de aproape două decenii. Inițial, el a fost partenerul CME atunci când compania media americană a lansat Pro TV, în 1995. Ulterior, el a servit ca președinte operațional (Chief Operating Officer) al CME, între anii 2007-2009. Din 2009, a devenit și președinte și președinte executiv (CEO). Astăzi a demisionat din ambele calități.

Ronald Lauder, fondator și președinte al consiliului de Administrație al CME, a declarat în numele Consiliului: „Aș dori să-i mulțumesc lui Adrian pentru numeroasele sale contribuții la succesul de CME și pentru pasiunea, dedicarea și viziunea creativă remarcabilă pe care le-a arătat începând cu anul 1995. În această perioadă, Adrian a dirijat punerea în aplicare a strategiei multi-canal a CME și a noi inițiative media. El a lucrat cu sârguință și succes în calitate de CEO pentru a menține poziția companiei de lider de piață în pofida condițiilor macroeconomice dificile și a perioadei de tranziție în industrie. Suntem recunoscatori pentru conducerea lui Adrian și privim cu încredere spre colaborarea noastră în viitor”.

La rândul său, Adrian Sârbu a spus: „Sunt mândru că am fost o parte din CME aproape 20 de ani și am asigurat succesul continuu al companiei prin această perioadă foarte dificilă, este o organizație remarcabilă cu angajați talentați. Sunt convins că CME este bine poziționată pentru viitor. Misiunea mea la CME este îndeplinită”.

Pentru a asigura o tranziție normală, Adrian Sârbu va continua să fie angajat al CME până la 1 ianuarie 2014. Consiliul l-a desemnat pe Duco Sickinghe, un membru al Consiliului, pentru a conduce un comitet de directori, în timp ce Comitetul va căuta un nou președinte executiv.

CME este o companie media și de divertisment care operează în șase piețe din Europa Centrală și de Est, cu o populație totală de aproximativ 50 de milioane. În România, CME deține PRO TV, PRO TV International, Acasa, Acasa aur, Pro Cinema, Sport.ro, MTV România, PRO TV Chișinău și Acasa Moldova.

Demisia lui Sârbu vine la doua luni dupa ce Comisia Europeană a avizat favorabil preluarea CME de către Time Warner. Sarbu controleaza in acest moment Mediafax Grup, trustul din care fac parte, între altele, Mediafax, Ziarul Financiar, Prosport, Gandul.info.

Loading

Comments

comments