Administrațiile fiscale județene nu se desființează

ANAF

Administrațiile fiscale județene nu se desființează în urma reorganizării Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în contextul regionalizării, și nici nu renunță la funcțiile suport pentru contribuabili, activitatea acestora, în relația cu contribuabilii, rămânând neschimbată, precizează un comunicat al ANAF.

Referitor la declarațiile în mass-media ale unor reprezentanți ANAF, conform cărora în urma reorganizării ANAF relația dintre Fisc și contribuabili va fi afectată, aceștia fiind nevoiți să se deplaseze la Direcțiile generale regionale în vederea îndeplinirii obligațiilor sau a rezolvării problemelor apărute, ANAF menționează că atribuțiile direcțiilor generale regionale vor fi de coordonare a administrațiilor fiscale județene, preluând doar funcțiile suport necesare desfășurării activității administrațiilor fiscale județene.

Administrațiile fiscale județene își vor desfășura activitatea în aceleași locații, relația cu contribuabilii rămânând neschimbată.

Restructurarea ANAF reprezintă o precondiție pentru implementarea ‘Proiectului de modernizare a administrației fiscale’, proiect pentru care s-a semnat un acord de împrumut cu Banca Mondială în valoare de 70 de milioane de euro în data de 8 mai 2013.

‘În acest context, în cadrul reorganizării, s-a avut în vedere, implementarea unei noi strategii de resurse umane și simplificarea procesului decizional. Acest deziderat se va realiza, pe de o parte, prin realocarea personalului spre domeniile deficitare (antifraudă, inspecție fiscală, IT, juridic) sau spre organele fiscale cu cel mai mare grad de încărcare și, pe de altă parte, prin eliberarea din funcție a celor care nu corespund din punct de vedere profesional și al integrității. De asemenea, prin reducerea cu până la 30% a funcțiilor de conducere se va accelera procesul decizional și se vor realiza economii în vederea încadrării în fondurile bugetare alocate pentru cheltuielile de personal’, se mai spune în comunicatul ANAF.

Loading

Comments

comments