Administrația Obama e hotărâtă să declanșeze singură război cu Siria

Barack Obama Foto:  White House/Pete Souza

Barack Obama Foto: White House/Pete Souza

„Vom continua să ne consultăm cu Guvernul Marii Britanii – unul dintre cei mai apropiați aliați și prieteni. Așa cum am mai afirmat, decizia Președintelui Obama va fi determinată de ceea ce este în interesul Statelor Unite. El crede că există interese fundamentale în joc pentru Statele Unite și că țările care violează normele internaționale referitoare la utilizarea armelor chimice trebuie să fie trase la răspundere”.

Declarația Casei Albe, citată de Washington Post, survine anunțului premierului Marii Britanii, David Cameron, de a respecta votul negativ, împotriva intervenției militare în Siria, dat de Parlamentul de la Londra. Cameron nu a reușit să ralieze suportul parlamentarilor propriului partid, după ce el însuși admisese că nu există dovezile concludente în privința originii atacului cu arme chimice de acum nouă zile, care a cauzat moartea a sute de civili. După vot, Cameron a spus că îi este clară opțiunea poporului său și o va respecta.

Barack Obama pare să beneficieze de suportul Congresului SUA în privința intervenției militare în Siria, dar aproape 200 de deputați au semnat o petiție prin care îi cer președintelui să nu ia decizia de unul singur și să solicite avizul aleșilor. Declarația Casei Albe arată că Obama nu va răspunde favorabil petiției.

Loading

Comments

comments