Adevăr sau provocare?

Serviciile de securitate ucrainiene pretind că au descoperit, la Cernăuți, un transport de material radioactiv provenit din Transnistria, material ce ar fi urmat să fie folosit la construirea unei bombe artizanale care să fie detonată undeva în Sud-Estul Ucrainei, cu scopul de a-i da lovitura de grație regimului de la Kiev.

KGB-ul de la Tiraspol a replicat imediat, catalogând comunicatul serviciului omolog drept o provocare și dezmințind faptul că materialul radioactiv ar fi provenit din regiunea separatistă.

Pe cine să(-i) crezi? Pe americani sau pe ruși?

Indubitabil, Vladimir Putin este un lider cu idei (fixe) expansioniste, care și-a propus să restaureze imperiul rus, are un plan paranoid și nu se dă în lături de la nimic pentru a-l pune în aplicare.

Pe de altă parte, este aproape o certitudine că în Ucraina s-a produs o lovitură de stat orchestrată de americani și europeni, iar între marionetele pro-occidentale instalate la putere în Kiev se găsesc multe persoane cu trecut dubios și sentimente explicit fasciste.

Așa stând lucrurile, deși, evident, există un singur adevăr în privința materialului radioactiv, pe care îl afirmă ori serviciile ucrainiene (americanii) ori KGB-ul transnistrian (rușii), eu nu-i cred nici pe unii, nici pe alții. Înclin să cred că nu a existat nicio captură, dar mai sunt convins că, dacă ar putea, KGB-iștii de la Tiraspol ar detona o bombă nucleară undeva în Ucraina, dacă asta ar duce, finalmente, la alipirea Transnistriei de Rusia.

Loading

Comments

comments