Act uluitor de cruzime la o grădină zoologică din Danemarca (VIDEO)

girafa ucisa danemarcaRegulamentul Asociației Europene a Grădinilor Zoologice și Acvariilor (EAZA) recomadă evitarea reproducerii animalelor în captivitate, atunci când acestea sunt înrudite. Din acest motiv, conducerea grădinii zoologice din Copenhaga, afiliată la EAZA, a decis să-l ucidă pe Marius, un tânăr mascul de girafă, în vârstă de 18 luni, înainte ca acesta să ajungă la vârsta adultă și să devină apt pentru reproducere, informează The Telegraph.

Vestea a declanșat un val de proteste din partea iubitorilor de animale, strângându-se zeci de mii de semnături pe petiții online. S-au propus grădinii zoologice alternative la eutanasierea animalului, respectiv oferte de găzduire în captivitate sau semi-captivitate, din partea Yorkshire Wildlife Park, a unei grădini zoologice din Suedia, neafiliată la EAZA și a unui miliardar american care deține o imensă proprietate în Beverly Hills. Niciuna dintre aceste oferte nu a fost acceptată, fiind în contradicție cu politica grădinii zoologice, care exclude vânzarea animalelor.

Castrarea girafei a fost respinsă ca un act de… cruzime, cu „efecte secundare de nedorit”, iar șansele de supraviețuire în cazul punerii în libertate au fost considerate prea mici.

Cum nicio ofertă de găzduire nu a fost primită de la una din cele 300 de grădini zoologice afiliate EAZA, Marius a fost ucis, azi, cu un pistol pentru bolțari. Apoi, în prezența unui public numeros, inclusiv copii, corpul i-a fost tranșat, iar carnea a fost dată animalelor carnivore din grădina zoologică.

 

 

Loading

Comments

comments