92 de copii răpiți de traficanți au fost eliberați de polițiști, în China

Poliția chineză a eliberat 92 de copii și două femei răpite de traficanți. 301 de suspecți au fost arestați, în urma unei vaste operațiuni desfășurate în prima parte a lunii septembrie, în 11 provincii din China, la capătul a șase luni de investigații, scrie NBC news, citând agenția de presă Xinhua și Televiziunea Centrală a Chinei.

Traficul de femei și copii este o infracțiune comună în China, din pricina legii care nu permite unei familii să aibă mai mult de un copil, coroborată cu preferința ancestrală a chinezilor pentru copiii de sex masculin. Numărul avorturilor este uriaș, din cauza eliminării fetușilor de sex feminin. Acest fapt a dus la o scădere alarmantă a populației feminine, în China. Traficanții oferă femei, celor care și le permit, dar nu le pot cuceri pe cele dorite. Și oferă copii, familiilor în care femeile nu pot naște deloc sau nu pot naște băieți.

Presa chineză a anunțat instituirea unor pedepse draconice pentru cei care își vând copiii, ca și pentru cei care cumpără copii răpiți.

Numărul copiilor și al femeilor răpiți/te anual în China este de ordinul zecilor de mii. Doar în 2011, au fost recuperați 11.000 de copii, iar în ultimii doi ani au fost salvate 23.000 de femei de la traficanți.

Loading

Comments

comments