„7 dintr-o lovitură” – Confruntarea dintre televiune și teatru se joacă la Muzeul Țăranului

7 dintr-oLovitura micSpectacolul de teatru  “7 dintr-o lovitură”  scris și regizat de Lia Bugnar,  cu actorii Ilinca Manolache, Anghel Damian, Cătălin Babliuc, Lia Bugnar, Andrei Runcanu, Nicoleta Lefter, Marius Manole, Maria Obretin, se va desfășura marți, 28 ianuarie, ora 20:30, la Clubul Țăranului (din incinta Muzeului Țăranului Român), situat pe strada Monetăriei nr 3. Accesul în sala de spectacol se face în baza rezervărilor la numărul de telefon 0 788 452 485.  

Spectacolul “7 dintr-o lovitură” scris și regizat de Lia Bugnar  a obținut  premiul pentru cel mai bun spectacol al celei de-a VI-a ediții a Festivalului Undercloud din august anul trecut. În cadrul aceluiași festival, actorul Cătălin Babliuc a obținut premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul “Bobo”, iar Ilinca Manolache a fost distinsă cu premiul de cea mai bună actriță pentru rolul „Fefe”, în cadrul primei ediții a Festivalului Național de Teatru Independent din noiembrie 2013.

Pe scurt, o realizatoare tv înscenează un casting pentru o telenovelă pentru a strânge 7 oameni, sub acelasi acoperiș, timp de 3 zile. Nu numai că îi minte constant (urmează să primiți rolul în telenovela doar 2 dintre voi, un barbat și o femeie, publicul va decide etc), dar îi și incită. Cum se termină toata această mascaradă rămâne să descoperiți singuri, și chiar vă recomand s-o faceți. (Emil Călinescu, emilcalinescu.eu)

„7 dintr-o lovitură” îi aduce laolaltă pe Ilinca Manolache, Anghel Damian, Cătălin Babliuc, Lia Bugnar, Andrei Runcanu, Nicoleta Lefter, Marius Manole și Maria Obretin. O distribuție care funcționează de minune. O plăcere de a juca și a se juca pe scenă, o plăcere de a face teatru și a dărui teatru cum rar întâlnești. (Monica Andronescu, Yorick)

“Șapte oameni complet diferiți sunt închiși în studioul unei televiziuni. Doar doi dintre ei vor fi „norocoșii’ aleși să joace într-o telenovelă. Fiecare încearcă să convingă publicul că merită să fie votat, însă, dincolo de aparențe, întrezărim demoni (interiori) gata să-și devoreze adversarii. (Teodora Gheorghe, scriitor)

7 dintr-o lovitură – piesă scrisă și regizată de Lia Bugnar –  are o linie comună în piesele scrise de aceasta: niște oameni-actori sunt aduși pe scenă, sub pretextul unei povești oarecare, pentru ca în final fiecare să aibă propria poveste bine definită. Totul într-un context extrem de apropiat de realitatea apropiată, ceea ce face empatizarea cu personajele să fie una firească. Într-o societate dominată de puterea televiziunii, de rating-uri și de extreme cu titlu de senzațional, pe scenă sunt aduse 7 scaune și o moderatoare. Pretextul aparent: un reality-show a cărui miză este câștigarea unui rol principal într-o telenovelă. Pretexul real: căutarea unui ”ceva” senzațional, care să salveze televiziunea, pornind de la premisa că spectatorilor le place să vadă rufe spălate în public. (Oana Duma, Forever Folk)

Loading

Comments

comments