65 de mii de dolari pentru un autograf al lui Hitler

Două volume cu autograf din “Mein Kampf”, manifestul ideologic al lui Adolf Hitler, au fost vândute pentru suma de 64.850 de dolari la o licitație care a fost organizată joi, de casa Nate D. Sanders din Los Angeles, informează Mediafax.

Cele două volume ale lucrării, care schițează ideologia antisemită a regimului nazist, poartă autograful lui Hitler și sunt dedicate lui Josef Bauer, unul dintre primii membri ai Partidului nazist și, totodată, unul dintre apropiații viitorului Führer.

În acea dedicație, scrisă între 1925 și 1926, Hitler îi transmitea urarea “Crăciun fericit!” lui Josef Bauer, unul dintre participanții la puciul eșuat de la Munchen din 1923, care i-a adus lui Hitler mai multe luni de închisoare, în timpul cărora a scris “Mein Kampf”, în 1924.

La licitația online, pentru cele două volume cu dedicație au participat, joi, 11 persoane, iar prețul de pornire a fost 20.000 de dolari. Aceleași exemplare dedicate lui Bauer au fost vândute cu 25.000 de dolari în 2012, la o licitație organizată de casa de licitații Bonhams din Londra.

Loading

Comments

comments