27 la sută dintre români vor să pornească o afacere. Suntem pe locul I în Europa la intenția de antreprenoriat

Foto: Akcees.com

Foto: Akcees.com

Potrivit datelor furnizate de Global Entrepreneurship Monitor și Comisia Europeană, citate de Akcees, „România este prima țară din Uniunea Europeană din punct de vedere al intențiilor antreprenoriale, 27% dintre români declarând că vor să pornească la drum pe cont propriu. Procentajul este mai mult decât dublu față de media înregistrată în Uniunea Europeană”.

„Ne numărăm printre primele țări europene și atunci când vine vorba despre modul în care antreprenoriatul este privit în societate. 71% dintre români consideră antreprenoriatul ca o alternativă de carieră excelentă, în comparație cu doar 58% dintre europeni, în timp ce 74% din populația României consideră că antreprenorii au un statut privilegiat în societate”, mai precizează studiul.

48% dintre start-up-uri estimau în 2012 că vor angaja cel puțin 5 oameni în următorii 5 ani. Tot 48% dintre start-up-uri declarau că inovează la nivel de produs, în timp ce 39% dintre acestea spuneau că cel puțin un sfert din activitatea desfășurată se adresează clienților din afara granițelor țării, informează organizația dedicată promovării antreprenoriatului.

Mai cităm din comunicatul Akcees: „Dacă unul din 5 tineri este antreprenor, ceilalți 4 au locuri de muncă! În contextul în care șomajul este o problemă îngrijorătoare în multe economii ale lumii, antreprenoriatul este privit ca o soluție viabilă. Pentru a putea stimula dezvoltarea activității antreprenoriale, primul pas care trebuie făcut este înțelegerea complexității ecosistemelor naționale și a caracteristicilor specifice ale acestora. Acesta este motivul pentru care echipa Akcees a realizat o analiză a mediului antreprenorial românesc și a identificat principalii factori care au impact asupra dezvoltării acestora și situația în care ei se regăsesc astăzi. Studiul este disponibil gratuit aici!”.

Loading

Comments

comments