17.758 de candidați vor susține luni proba de evaluare a competențelor de comunicare în limba română

elevi

Un număr de 17.758 de candidați s-au înscris pentru a susține luni și marți proba de evaluare a competențelor de comunicare în limba română, potrivit unui centralizator al Ministerului Educației Naționale.

Totodată, la proba pentru evaluarea competențelor de comunicare în limba maternă, care se susține între 19-21 august, s-au înscris 648 de candidați (625 pentru limba maghiară, 21 pentru limba germană și 2 pentru limba ucraineană).

La cea de-a doua sesiune a a examenului de bacalaureat s-au înscris 87.000 de candidați, dintre care 67% fac parte din promoția curentă, iar 33% sunt absolvenți ai promoțiilor anterioare.

Sesiunea august – septembrie va începe luni, 19 august, cu proba A – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va încheia marți, 20 august. Cea de-a doua probă de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă/B se va desfășura în intervalul 19 – 21 august, iar evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională va avea loc în perioada 20-21 august. Candidații vor putea susține proba de evaluare a competențelor digitale (D) în intervalul 22-23 august.

Probele scrise vor debuta pe 26 august cu examenul la limba și literatura română urmat, pe 27 august, de examenul la limba și literatura maternă. Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 28 august, iar cea la alegere a profilului și specializării pe 30 august.

Afișarea rezultatelor se va face pe 2 septembrie, până la ora 12,00, urmând ca, în aceeași zi, să fie depuse contestațiile, în intervalul orar 12,00 – 16,00. Rezolvarea contestațiilor se va realiza între 3 și 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 septembrie.

Loading

Comments

comments