VIDEO. 10.000 de spectatori au ovaționat concertul tenorului José Carreras de la Romexpo

Foto: radioromaniacultural.ro

Foto: radioromaniacultural.ro

Concertul pe care celebrul tenor José Carreras l-a susținut, duminică, la complexul Romexpo din București a strâns laolaltă un public numeros, circa 10.000 de spectatori ovaționându-l, informează Mediafax.

La concertul dedicat Crăciunului pe care José Carreras l-a dăruit spectatorilor români au fost alături de marele tenor Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio, ansambluri intens aplaudate de public și de marele artist însuși, pentru prestația lor magistrală.

Pregătite la cel mai înalt nivel artistic pentru eveniment, cele două formații Radio România au acompaniat evoluția lui José Carreras și a sopranei Natalia Ushakova, invitată a serii, întregul concert derulându-se sub bagheta dirijorului David Gimenéz, nepotul celebrului tenor.

Deosebit de apreciate de public au fost tradiționalele cântece de Crăciun – “White Christmas”, “Adeste Fideles”, “Have Yourself a Merry Little Christmas”, “Ave Maria” – interpretate în engleză, spaniolă, germană, franceză, dar și în română. Spectatorii au răspuns cu bucuriei inițiativei deosebite a sopranei Natalia Ushakova de a cânta o strofă din “Stille Nacht” (“Silent Night”) chiar în limba română.

Marele artist catalan José Carreras – a cărui carieră înseamnă peste 40 de ani de activitate și 60 de roluri – se află la cea de-a doua colaborare fructuoasă cu Orchestra Națională Radio, alături de care a mai cântat la București în urmă cu doi ani.

Loading

Comments

comments