1.400 de asociații de proprietari din București nu doresc căldură în apartamente

radet-calorifer02RADET București a început furnizarea de energie termică de la 1 octombrie, iar 1.400 de asociații de proprietari nu doresc căldură în apartamente, a declarat vineri președintele Ligii Asociațiilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuță, la Conferința Națională a Asociațiilor de Proprietari.

“Ni s-a spus că la 1 octombrie au început probele. Noi am solicitat să se dea drumul la căldură, am aflat că în jur de 1.400 de asociații nu ar fi foarte entuziasmate să dea drumul la căldură. Dacă ar fi existat robineți termostatici și repartitoare de consum la toate asociațiile, problema nu s-ar fi pus la branșament, s-ar fi pus în apartament. Cine nu avea chef, închidea. Eu, personal, consider că dacă la baza blocului există energie termică, ar trebui și în apartament. Poate sunt oameni în vârstă, poate sunt copii. Cuantumul facturii trebuie schimbat într-o direcție și anume trebuie văzut dacă factura respectă legea și anume este accesibilă la consumator”, a precizat Mereuță.

Reprezentantul RADET, Mihai Popescu, a spus că deja regia furnizează agent termic către asociațiile de proprietari, cu excepția acelor asociații care nu au dorit. El a menționat că situația în care blocuri întregi sunt fără căldură ar fi putut fi evitată dacă toate apartamente ar fi fi fost prevăzute cu repartitoare de costuri și robineți termostatici.

Loading

Comments

comments