Evacuații din locuințe au făcut Front Comun și își cer drepturile

frontul evacuatilorÎn urma numeroaselor intalniri ale comunitatii in curs de evacuare din cartierul Rahova-Uranus cu grupuri de sprijin și cu persoane evacuate din alte zone ale Bucurestiului a luat ființă Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire (FCDL) – o platforma activista ce are ca misiune afirmarea si apararea drepturilor locative in fata abuzurilor. FCDL este initiat de persoane evacuate si amenintate cu evacuarea din Bucuresti si cuprinde, pe langa acestea, rude, prieteni, activisti, artisti si ong-isti.

Denunțând evacuarile in urma retrocedarii proprietatilor nationalizate, evacuarile abuzive in urma unor lucrari de utilitate publica, lipsa de soluții locative pentru evacuați, care, practic, sunt lăsați în stradă, și segregarea etnică, FCDL își propune inlesnirea organizarii oamenilor in fata incalcarii drepturilor lor locative prin construirea unei retele de sprijin reciproc formate din evacuati si activisti, precum și aducerea pe agenda publica a mass-mediei si a autoritatilor a acestei probleme.

FCDL a organizat, deja, câteva proteste si actiuni juridice ce au avut, partial, rezultatele scontate.

Joi, 13 martie, ora 11.00, la sediul Asociatiei Carusel (str. Lirei, nr. 10), se va desfășura o conferință de presă susținută de reprezentanții FCDL. Mai multe informații găsiți pe site-ul organizației – fcdl.ro.

Loading

Comments

comments