VIDEOREPORTAJ. Un talent pierdut pe drumul saraciei

Foto: Florentina Ioniță / Select News

Mădălina
Foto: Florentina Ioniță / Select News

In timp ce tot mai multi copii din ziua de astazi isi doresc drept cadouri ultimile gadget-uri aparute pe piata, jucarii sofisticate sau excursii la Disney Land, exista altii pentru care o masa calda, luata zilnic, poate fi o binecuvantare si un cadou frumos.

Mădălina are aproape 6 ani, bucle blonde, ochii caprui deschis si este de o frumusete ravasitoare. Cu toate acestea, in ochi i se citeste o tristete ce nu ar trebui să-și aibă acolo locul la o varsta atat de frageda. Nu-si aminteste prea bine cand a vazut ultima data desene animate la tv, pentru ca parintii ei nu au bani pentru curent electric. Nu au bani nici pentru hainute noi, motiv pentru care Madalina poarta fericita ce primeste de la fetite ale vecinilor, ale caror lucruri au ramas mici. Povesteste cu drag de perioada in care mami o ducea la gradinita din sat unde avea jucarii, si carti de colorat, dar se intristeaza usor cand ne povesteste ca, dupa numai o luna, parintii au fost nevoiti sa o retraga pentru a putea plati datoriile, care le bateau la usa.

Locuieste in comuna Moara Vlasiei din judetul Ilfov intr-o casa care cu greu se mai tine. In locul unde ar fi trebuit sa fie geamuri, vantul flutura bucati rupte de celofan,in timp ce vremea tot mai aspra anunta ca iarna e tot mai aproape .

Cu o maturitate greu de inteles pentru un copil de nici 6 ani, ea stie ca nu poate sa ceara parintilor jucarii, dulciuri si nici alte lucruri, pentru ca intelege ca doar tati munceste, iar mami doar atunci cand vecinii o mai cheama la diverse munci din gospodarie. Astfel, jucaria preferata ramane o lada veche de paine, pe care un unchi i-a transformat-o in carucior, si o papusa pe nume Țuca, facuta din haine vechi. Ca multi alti copii talentati, are un potential imens, este intelegenta, frumoasa si responsabila, motiv pentru care îi dedicăm acest articol si acest scurtmetraj, ce infatisa fara regie viata sa, cu visuri marete si sperante,care din pacate se pierd din prea multa saracie.

Autor: Florentina Ioniță

 

Loading

Comments

comments