Echipa de junioare a României la handbal feminin e CAMPIOANĂ MONDIALĂ

Foto: Mediafax

Foto: Mediafax

Echipa națională de handbal feminin under 18 a României a câștigat, duminică, titlul mondial, impunându-se în finala cu Germania, scor 32-21 (15-7), la competiția desfășurată în Macedonia, informează Mediafax.

Sportivele române au început Campionatul Mondial din Macedonia în grupa C, alături de Danemarca, Germania, Argentina, Macedonia și Uzbekistan. România s-a clasat a doua în această grupă, în care de asemenea a învins Germania, scor 27-25, și a acces în optimi, fază în care a trecut de Croația, scor 28-22. În sferturile de finală, handbalistele din România au învins Olanda, scor 36-22, iar în semifinale s-au impus în fața Muntenegrului, scor 28-25.

Sportivele române Lorena Ostase, Bianca Maria Bazaliu și Cristina Laslo au fost incluse în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal feminin under 18, conform site-ului oficial al federației internaționale de profil. Lorena Ostase a fost aleasă cel mai bun pivot, Bianca Bazaliu cel mai bun inter stânga, iar Cristina Laslo cel mai bun centru.

La ediția din 2012, medalia de aur a fost câștigată de Danemarca, urmată pe podium de Rusia și Norvegia. Echipa României s-a clasat atunci pe locul patru, după ce a pierdut finala mică.

Loading

Comments

comments