Criza din Ucraina. Premierul a demisionat. Opoziția așteaptă anularea legii represive

Premierul ucrainean Mikola Azarov a anunțat marți că și-a prezentat demisia, într-un comunicat postat pe site-ul Guvernului, în momentul în care începea o ședință extraordinară a Parlamentului asupra crizei din țară, informează Mediafax.

În Parlament, deputații care urmează să se pronunțe asupra unei serii de măsuri, inclusiv asupra unei eventuale abrogări a unei legi represive a manifestanților, au început lucrările prin intonarea imului național.

De asemenea, un moment de reculegere a fost păstrat în memoria persoanelor ucise în violențe la Kiev. Este vorba despre trei morți, potrivit unui bilanț oficial, șase porivit opoziției.

După patru ore de negocieri, președintele Ucrainei Viktor Ianukovici și reprezentanții Opoziției (Vitali Kliciko, Oleg Tiagnibok și Arseni Iațeniuk) au ajuns la un acord privind eliberarea manifestanților arestați și anularea legilor adoptate la 16 ianuarie și contestate de opoziție anunță președinția ucraineană, citată de agenția UNIAN.

Anunțul a fost confirmat și de către ministrul ucrainean al Justiției, Elena Lukaș. Ea a adăugat că manifestanții arestați vor fi amnistiați, numai în cazul eliberării sediilor administrațiilor regionale ocupate de protestatari.

Arseni Iațeniuk a refuzat, din nou, oferta de a prelua postul de premier.

Loading

Comments

comments